mikko.merikivi

Millainen hallituksen tulisi olla

Vaalit olivat pettymys. Yksikään uusi puolue ei päässyt eduskuntaan, vaikka odotukset olivat korkealla. Kansalaiset ilmeisesti ovat jotakuinkin tyytyväisiä nykyiseen politiikkaan.

Hallituskokoonpanosta minulla ei paljon mielipiteitä ole, koska samanlaista suljettujen ovien takana kansan tahdon vastaisten päätösten tekemistä se tulee olemaan, vaikka mitkä puolueet siellä olisivat, koska Suomessa ei ole käytössä Sveitsin mallista suoraa demokratiaa, jolla saisi edustajat ruotuun. Sen sijaan sen koosta minulla on mielipide, ja se on, että sen tulee olla vähemmistöhallitus. Tätä olen argumentoinut seuraavassa kirjoituksessani: http://mikkomerikivi.org/blogi/suomi-tarvitsee-v-hemmist-hallituksen

Jos kuitenkin minun tämänhetkistä mielipidettäni kysytään, niin se olisi, että kahden eniten paikkoja saavan puolueen, Keskustan (49 paikkaa) ja Perussuomalaisten (38), olisi hyvä saada hallituspaikka palkkiona onnistumisestaan. Mikäli katsotaan, että pelkästään nämä muodostaisivat liian huteran hallituksen, voidaan mukaan ottaa jokin pienempi puolue, jolla 99 kansanedustajan raja ei ylity. Tällaisia olisivat Kristillisdemokraatit (5 paikkaa), RKP (9 paikkaa) ja Vasemmistoliitto (12 paikkaa). Vaikka sitä, miten hyvin ihmiset pystyvät tekemään yhteistyötä keskenään onkin hankala ulkopuolisen arvioida, niin olen lukenut uutisista, että Perussuomalaiset eivät välttämättä hyväksyisi ainakaan RKP:tä mukaan hallitukseen. Tämän putoaminen vaihtoehdoista olisi minunkin mieleeni, sillä ehkä sitten vihdoin pääsisimme eroon pakkoruotsista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat